Ass.-Prof. Mag. Dr. Veronika Ritt-Benmimoun

Sprechstunde: Montag, 13:30-14:30 (nicht an vorlesungsfreien Tagen) und nach Vereinbarung

Kommentar: Forschungsschwerpunkt
Arabische Dialektologie: Tunesische Dialekte, Beduinische Dialektpoesie;
Alltagskultur

Wintersemester 2017
140200 SE Arabische Philologie - Grammatische Kongruenz und Diminutive in diachroner Perspektive

Ritt-Benmimoun, V 2017, Agreement with Plural Heads in Tunisian Arabic: The Bedouin South. in V Ritt-Benmimoun (Hrsg.), Tunisian and Libyan Arabic Dialects : Common Trends - Recent Developments - Diachronic Aspects. Prensas de la Universidad de Zaragoza, Zaragoza, S. 261-287.

Ritt-Benmimoun, V, Grigore, S, Owens, J & Owens, J 2017, Three Idioms, Three Dialects, One History: Egyptian, Nigerian and Tunisian Arabic. in V Ritt-Benmimoun (Hrsg.), Tunisian and Libyan Arabic Dialects: Common Trends - Recent Developments - Diachronic Aspects. Coleccíon Estudios de Dialectología Árabe , Bd. 13, Prensas de la Universidad de Zaragoza, Zaragoza, S. 43-84.

Ritt-Benmimoun, V (Hrsg.) 2017, Tunisian and Libyan Arabic Dialects: Common Trends - Recent Developments - Diachronic Aspects. Colección Estudios de Dialectología Árabe, Bd. 13, Prensas de la Universidad de Zaragoza, Zaragoza.

Ritt-Benmimoun, V 2014, Grammatik des arabischen Beduinendialekts der Region Douz (Südtunesien). Semitica Viva, Bd. 53, Harrassowitz Verlag, Wiesbaden.

Ritt-Benmimoun, V 2014, The Tunisian Hilāl and Sulaym Dialects: A Preliminary Comparative Study. in O Durand, AD Langone & G Mion (Hrsg.), Alf lahǧa wa lahǧa: Proceedings of the 9th Aida Conference. LIT Verlag, Wien-Berlin, S. 351-359.

Ritt-Benmimoun, V, Behnstedt, P & Woidich, M 2014, Tunesien: Marāzīg. in Wortatlas der arabischen Dialekte. : Band III: Verben, Adjektive, Zeit und Zahlen. . Bd. III, Brill, Leiden-Boston.

Ritt-Benmimoun, V 2013, Giftiges aus Gafṣa. Ein Text im arabischen Beduinendialekt von Bil-Xēr (Gafṣa). in R Kuty, U Seeger & S Talay (Hrsg.), Nicht nur mit Engelszungen. Beiträge zur semitischen Dialektologie. Festschrift für Werner Arnold zum 60. Geburtstag. Harrassowitz Verlag, Wiesbaden, S. 289-300.

Ritt-Benmimoun, V 2012, South Tunisian Bedouin Poetry in Written Sources. in M Meouak, P Sánchez & Á Vicente (Hrsg.), De los manuscritos medievales a internet: la presencia del árabe vernáculo en las fuentes escritas. Universidad de Zaragoza, Zaragoza, S. 333-347.

Ritt-Benmimoun, V, Behnstedt, P & Woidich, M 2012, Tunesien: Marāzīg. in Wortatlas der arabischen Dialekte: Band II: Materielle Kultur. Bd. 2, Brill, Leiden-Boston.

Ritt-Benmimoun, V 2012, Tunisian mizwid-Songs Sung by Fawzī Bin Gamra. in A Barontini, C Pereira, A Vicente & K Ziamari (Hrsg.), Dynamiques langagières en Arabophonies: variations, contacts, migrations et créations artistiques. : Hommage offert à Dominique Caubet par ses élèves et collègues. Universidad de Zaragoza, Zaragoza, S. 515-534.

Ritt-Benmimoun, V, Behnstedt, P & Woidich, M 2011, Tunesien: Marāzīg. in Wortatlas der arabischen Dialekte: Band I: Mensch, Natur, Fauna, Flora. Bd. 1, Brill, Leiden-Boston.

Ritt-Benmimoun, V 2008, A Lexical Study on Composite Nouns with bū and umm in Tunisian Bedouin Dialects. in S Procházka & V Ritt-Benmimoun (Hrsg.), Between the Atlantic and Indian Oceans. Studies on Contemporary Arabic Dialects: Proceedings of the 7th AIDA Conference held in Vienna from 5-9 September 2006 . Unknown publisher, Wien-Münster, S. 363-381.

Ritt-Benmimoun, V & Prochazka, S 2008, The desert versus the sown in modern Tunisian Bedouin dialects. in TEA Theophanov (Hrsg.), 30 Years of Arabic in Islamic Studies in Bulgaria. University Press St. Kliment Ohridski, Sofia.

Stadt- und Beduinendialekte in Tunesien: Prestige liegt im Auge des Betrachters

9 Mai 2018

Aktivität: VorträgeVortragScience to Public

Diminutives in Tunisian Dialects: A formal and pragmatic analysis

Ritt-Benmimoun, V. (VortragendeR), Prochazka, S. (VortragendeR)
31 Mai 2017

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

Arabic Idioms in Comparative Perspective

8 Jul 2015

Agreement in Tunisian Arabic: The Bedouin South

7 Jul 2015

Conditional Structures in South Tunisian Bedouin Dialects

26 Mai 2015

fi- as Direct Object Marker in South Tunisian Bedouin Dialects

12 Nov 2013

Between myth and reality: Camel-specific terminology in Arabic

Ritt-Benmimoun, V. (AutorIn)
5 Okt 2010

South Tunisian Bedouin Poetry in Written Sources

Ritt-Benmimoun, V. (Invited speaker)
23 Jun 2009

The Images of Women in the Dialectal Poetry of Southern Tunisia.

13 Okt 2008

Maledictions and Blessings in the Dialect of Southern Tunisia.

31 Aug 2008

A Lexical Study on Composite Nouns with bū and umm in Tunisian Bedouin Dialects